Odškodnina za zamudo leta na poslovni poti

Veliko ljudi se ne zaveda, da ste po Evropski uredbi EU 261/2004 v primeru zamude ali odpovedi leta upravičeni do odškodnine tudi če ste bili na poslovni poti. Odškodnine predstavlajo denarno nadomestilo za stres in težave, katere je potnik imel zaradi zamude ali odpovedi leta.

Kdo je upravičen do odškodnine?

Kljub temu, da stroške poslovne poti krije podjetje, je do odškodnine upravičen potnik. Uredba določa le pravice potnikov, ki so bili na letalu, ne glede na plačnika letalskih kart. Podjetje torej brez ustreznega pooblastila v imenu svojih zaposlenih ne sme zahtevati odškodnin.

Do česa ste lahko upravičeni?

V Evropi so vsi leti iz Evropske unije ali v Evropsko unijo pod pogojem, da ime prevoznik sedež v Evropi kriti pod uredbo EU 261/2004. Ta narekuje, da v primeru ko je imel let več kot 3 ure zamude zaradi napake letalske družbe, so vsi potniki upravičeni do:

  1. Odškodnine v višini do 600€
  2. Delno povračilo letalskih vozovnic (ne v vseh primerih)
  3. Obrokov
  4. Osnovnih higienskih pripomočkov
  5. Prenočišča (če se zamuda zavleče čez noč)

Za več infomacij o pravicah letalskih potnikov, si lahko preberete na naši strani Pravice Letalskih Potnikov.

Katere primere letalskih nevšečnosti pokriva Evropska uredba?

lufthansa airplane

Zamuda leta

Zamude letov so ena izmed najpogojstejših nevšečnosti v letalskem prometu. Danes skoraj vsako letalo vzleti z neko zamudo, nekatere pa se lahko zaradi različnih razlogov zelo zavlečejo. V primeru da je bil krivec za zamudo leta letalska družba ste upravičeni do odškodnine. Velikokrat pa se zgodi, da so razlogi izredne okoliščine, pod katere spadajo:

  • Slabi vremenski pogoji
  • Stavka letališkega osebja
  • Živali na letališču
  • Bolezni
  • Politični problemi

Pogoj za upravičenost je, da je let pristal na kočno letališče (z vključenimi povezavami) z zamudo nad 3 urami. Več o zamuda letov si lahko preberete na Strani.

Odpoved leta

Pravice v primerih odpovedi letov os zelo podobne, kot pri zamudah letov. Tu je zelo pomembno kako hitro vas letalska družba obvesti o odpovedi leta. Če se ta zgodi na letališču, se primer obravnava podobno kot pri zamudi leta, kje ste lahko upravičeni do 600€. Tudi v primeru odpovedi leta pa je pomemben razlog za odpoved in ali je bil krivec letalska družba.

V primeru da vam je letalska družba let odpovedala več kot 14 dni vnaprej pa do odškodnine niste upravičeni. Več o pravicah si lahko preberete na strani Odpoved leta.

Zavrnitev vkrcanja

Velikokrat se zgodi, da letalska družba proda več letalskih kart, kolikor je mest na letalu. V tem primeru ste lahko prav tako upravičeni do 600€ odškodnine in nadomestnega leta.

V primeru zavrnitve vkrcanja pa morate biti previdni, da ne sprejmete odškodninske alternative v obliki letalskih milj ali drugih kuponov. Če ste se s tako ponudbo že strinjali, ste izgubili pravico do odškodnine.

Do odškodnine lahko pridete na več načinov. Najlažje je na letališči že med zamudo pristopiti do letalske družbe in zahtevati ustrezno odškodnino. Če tega niste storili, bi vam priporočali, da shranite vse račune in odrezke letalskih kart. Te lahko pozneje pomagajo pri dokazovanju, kaj se je na letališču dogajalo.

Proces zahtevanja odškodnine je lahko zelo dolgotrajen in stresen, zato vam pri tem lahko pomaga Delayco. Če ste tudi vi utrpeli letalsko nepravilnost na poslovni poti, izpolnite Obrazec in preverite kakšne so vaše pravice.